Mest læste lige nu

Gavi-scoring sendte Spanien til EM

Gavi var usikker op til EM-kvalkampen mod Norge, da han til træning for to dage siden måtte udgå efter at have modtaget et slag. Der gik et chok igennem Barcelona, da Spaniens landstræner bekræftede nyheden, men heldigvis viste det sig, at det ikke var noget alvorligt.

Derfor var Gavi at finde i startopstillingen, da Spanien søndag aften mødte Norge på udebane. Her kunne Spanien med en sejr sikre sig billetten til EM, da det var Norges syvende gruppekamp og som nærmeste forfølgere ville Norge ikke kunne nå hverken Spanien eller Skotland, hvis de skulle tabe kampen.

visreklameligeher

Alvaro Morata fik et mål annulleret efter 20 minutter og generelt set var det faktisk sporadisk med afslutninger - også selvom Norge havde målmaskinen Erling Haaland med på toppen. Som ventet var det Spanien, der sad mest på bolden og dikterede spillet og kort efter pausen kom Spanien i front.

Her var det en løs bold, som Gavi opsnappede midt i feltet, og som han sendte i nettet til spansk føring og stor jubel. Målet betød nemlig at Spanien sikrede sig sejren og dermed kravler de op på 15 point - samme antal som Skotland og begge nationer har spillet seks kampe. Dermed kan Norge maksimalt nå op på 13 point, da de kun har én kamp tilbage at spille. Til gengæld er Norge ikke helt færdige, da de igennem en omgang play off stadig har en reel mulighed. Men de kan dog ikke nå Spanien eller Skotland i gruppen.

Både Skotland og Spanien går dermed videre fra gruppe A og det gælder nu om at finde ud af, hvem der går videre gennem førstepladsen. Skotland skal møde Georgien ude og Norge hjemme mens Spanien skal en tur til Cypern før de slutter af med Georgien hjemme.

Stillingen i gruppe A
1. Spanien: 15 point (6 kampe)
2. Skotland: 15 point (6 kampe)
3. Norge: 10 point (7 kampe)
4. Georgien: 7 point (6 kampe)
5. Cypern: 0 point (7 kampe)

FC Barcelona