La Liga: Sevilla 1-2 FC Barcelona

La Liga - 26. maj 2024

FC Barcelona spillede søndag aften sæsonens sidste kamp og løb her ind på Sanchez Pizjuan, hvor Sevilla typisk giver catalanerne kamp til stregen. Men det var en noget afdæmpet atmosfære, da der ikke for alvor var noget på spil. Barca vandt 1-2.

Ter Stegen, Koundé, Cubarsí, Martinez, Cancelo, Fermin, Christensen, Gündogan, Pedri, Yamal og Lewandowski

46' Christensen Romeu
62' Lewandowski Felix
62' Yamal Ferran
75' Fermin Roque
83' Cancelo Fort

- 0-1 15' - Lewandowski
- 1-1 31' - En Nesyri
- 1-2 59' - Fermin

Der var ikke det store på spil for hverken FC Barcelona eller Sevilla søndag aften og det kunne ses på kampens indledning. Begge hold kæmpede helt sikkert for en sidste triumf under hver deres træner, men det var absolut ikke meget krudt, som de løb ud på Sanchez Pizjuan med. Yamal fik et stor chance et minut inde efter godt forarbejde af Pedri, men Yamals mangel på skarphed blev igen udstillet, da han ikke kunne vinkle bolden forbi forreste modstander. I det efterfølgende kvarter skete der absolut ingenting udover en masse afleveringer samt fejlafleveringer. Man skulle et kvarter ind før der kom lidt gnist igen, men så var det også med mål til følge. Her smækkede Joao Cancelo bolden bagerst i Sevillas felt, hvor Lewandowski viste angriber-kvalitet da han sendte bolden i mål. 0-1.

Kampen gik igen ind i en periode, hvor Barca sad klart mest på bolden, men hvor der ikke var meget kynisme over de sidste pasninger. En halv time inde viste Gündogan og specielt Pedri mangel på defensivt arbejde, da Gündogan glemte at presse og da Soumare modtog bolden med masser af plads på Barcas banehalvdel, valgte Pedri at lunte adskillige meter bag ham fremfor at storme ind i et pres. I stedet fik Soumare fri tur til at spille bolden i dybden til En Nesyri, der udplacerede Ter Stegen. 1-1 og så var der trods alt sket en smule. Det skete der også i slutningen af halvlegen. Først fik Pedri en kæmpe chance, hvor han havde hele målet foran sig, men han headede lige præcis ind i målmandens bane, som kunne vippe bolden over mål. Chancen kom efter formidabelt forarbejde af Fermin og Lewandowski.

To minutter senere fik Pedri en ny, stor chance efter godt forarbejde af den løbestærke Fermin, men Pedris drøn ramte overliggeren. I stedet var det tæt på i den anden ende, da Cancelo mistede bolden som sidste mand, men han nåede lige præcis tilbage og få prikket bolden fra Ocampos netop som han skulle til at skyde på mål. Cancelo forsøgte at gøre det godt igen i den anden ende, da han først ramte stolpen med sit skud før han driblede inde i feltet og fik sit forsøg reddet af keeperen. Sevilla var ikke ufarlige, men det var mere Barcas egne fejl, som gjorde andalusierne farlige. 1-1 ved pausen.

Fra anden halvlegs start løb Oriol Romeu på banen i stedet for Andreas Christensen. Det var dog Fermin Lopez, som fik nettet til at blafre, da Gündogan fandt den unge spiller, som fra kanten af feltet sendte et slangehug afsted og scorede til 1-2. Han kvitterede ved at løbe ud og give Xavi et stort kram. Kort efter blev Yamal og Lewandowski pillet ud for Ferran og Felix. Med et kvarter igen havde målscorer Fermin Lopez så spillet færdig for at give spilletid til Vitor Roque. Der var et par løse chancer i begge ender - bl.a. et stolpeskud fra Sevilla - men det var ikke skarphedens aften på Sanchez Pizjuan.

Med 10 minutter igen smed Pedri bolden væk og indledte et solopres, men igen blev hans duelspil totalt udstillet - han turde ikke at gå ind i duellerne, han løb kun frem og hoppede opgivende hver gang, Sevilla-spillerne tog et træk - Sevilla kom let ud af presset hvilket førte til en stor chance, som Ter Stegen måtte klare ud til hjørnespark. Med syv minutter igen blev Cancelo erstattet af Hector Fort i Barcas femte og sidste udskiftning. Der skete ikke mere i opgøret og dermed sluttede FC Barcelona af med en sejr i Xavis sidste kamp som cheftræner i klubben. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder