Mest læste lige nu

Niklas Gerster

Karakterbog: Vallecano – FC Barcelona

FC Barcelona kom skidt fra land, men nyindkøbet Dani Olmo fik vendt begivenhederne til catalanernes tredje 2-1-sejr på stribe. Vi giver Barca-spillerne karakterer fra 1-10 ovenpå tirsdagens sene opgør.

Vallecano fik med hjælp fra deres hjemmepublikum givet Barca en hæsblæsende start. Catalanerne blev presset bagud, og kunne slet ikke finde spilrytmen i kampens indledende fase.

Og hjemmeholdet fik gevinst af besværet, da Unai Lopez bragte dem foran med 1-0 allerede efter 9 minutter.

Første halvleg var herfra meget urytmisk og med mange dueller og boldtab, men Barca fik dog langsomt meldt sig ind i kampen inden pausen.

Dani Olmo blev herfra den store forskel, da han med et fremragende indhop var stærkt medvirkende til, at Barca dominerede størstedelen af anden halvleg.

Han og Pedri blev aftenens målhelte, og selvom det blev en smule presset for FC Barcelona i slutminutterne, fik de endnu engang knoklet 3 point i hus via en 2-1-sejr.

Kampen i tal:

Vallecano 1-2 FC Barcelona

9' 1-0 Unai Lopez (Jorge de Frutos)
60' 1-1 Pedri (Raphinha)
71' Lewandowski (Annulleret mål)
82' 1-2 Olmo (Lamine Yamal)

Karakter: 4
Den tyske keeper præsterede sikkert, og tog hvad han skulle. Havde en enkelt skidt og unødvendig igangsætning på en skovtur i første halvleg. Var chanceløs ved målet.

Jules Kounde:
Karakter: 5
En præstation i øst og vest for Kounde. Holdt ikke sin linje ved Vallecanos mål, var lidt overtændt, og blev flere gange overløbet defensivt. Til gengæld var han initiativrig offensivt, og kombinerede godt med Yamal. Begik uheldigt frisparket ved Barcas annullerede 1-2-mål.

Pau Cubarsi:
Karakter: 4
Ikke den unge stoppers bedste kamp i Barca-trøjen. Han holdt heller ikke linjen ved indkasseringen, og havde et par skidte clearinger undervejs.

Inigo Martinez:
Karakter: 5
Den 33-årige garvede forsvarsspiller skabte mest sikkerhed i Barca-defensiven til aften. Havde derudover også nogle gode fremadrettede pasninger og sideskift i opspillet.

Gerrard Martin:
Karakter: 3
En svær kamp på venstrebacken, hvor han garderede for Balde. Målet kom i hans side, han begik flere klodsede frispark, og virkede generelt usikker. Spillede sig dog lidt op i starten af anden halvleg. Udgik efter 65 minutter.

Marc Bernal:
Karakter: 4
Kunne have gjort mere ved markeringen ved Vallecanos scoring. Ellers en ganske usynlig optræden men fyldte godt fysisk, og vandt nogle fine dueller centralt.

Pedri
Karakter: 6
Meget offensiv kreativitet var overladt til Pedri, som havde en svær første halvleg med flere boldtab. Men da legekammeraten Olmo kom ind, blev det markant bedre, og Pedri var selv med til at sætte sin flotte venstrebensudligning op. Udgik i 90. minut.

Lamine Yamal
Karakter: 6
Yamal havde en uforløst første halvleg, hvor flere forkerte valg fik offensiven til at løbe ud i sandet. Men i anden halvleg var han nok engang afgørende, og krydrede det med en assist til Olmo ovenpå et atypisk ryk imod baglinjen.

Raphinha
Karakter: 7
Var synlig og bevægelig i begge halvlege, og kom godt rundt på banen med både kombinationer, driblinger, dybe løb samt et godt frisparkshug. Flot kamp af brasilianeren som også assisterede Pedri til 2-1. Og havde Lewandowski været skarpere, kunne han være blevet noteret for to assists.

Ferran Torres
Karakter: 1
Satte en horribel første halvleg sammen. Var helt usynlig, og når han endelig var involveret, mistede han bolden, og begik frustrerede frispark. Langsom i både tanke og handling og blev flået ud i pausen.

Robert Lewandowski
Karakter: 3
Den garvede polak var så godt som usynlig i de første 45. I anden halvleg mistimede han så et godt indlæg fra Raphinha, og havde kort efter et forkølet skudforsøg. Han fik dog flot sat bolden i nettet på en ripost men symptomatisk for Lewandowski i aften, blev målet underkendt af VAR.

Indskiftere:

Dani Olmo
Karakter: 8
Det nye Barca-indkøb blev forskellen i dag. Han kom flyvende ind med tempo, initiativ, gode vendinger, og fremadrettede aktioner med saft og kraft i. Havde et langskudsbrag på overliggeren, inden han krydrede en perfekt debut med at blive matchvinder via et flot venstrebenshug.

Alejandro Balde
Karakter: 3
Balde nåede ikke at gøre meget væsen af sig i de små 25 minutter, som han var på banen. Hjalp fint i forsvaret i en hektisk slutfase.