Mest læste lige nu

Tallene i Xavis nye kontrakt med Barca

Xavi Hernándezs kontraktforlængelse som træner for FC Barcelona er nu officiel. Aftalen mellem den catalanske træner og klubben blev nået for nogle få dage siden, og alt blev afsluttet i går ​​på klubbens kontor med underskrift.

Xavis kontrakt er blevet forlænget indtil den 30. juni 2025. Den oprindelige idé var at underskrive indtil 2026, men det endte med at kontrakten 'kun' blev forlænget med et enkelt år fra 2024 til 2025. I løbet af de seneste par dage er flere detaljer omkring kontrakten kommet frem.

visreklameligeher

Løn
Tidligere løn: 4 millioner euro
Ny løn: 8 millioner euro
Xavis stab før: 1,5 millioner euro
Ny løn for staben: 4 millioner euro
(til sammenligning modtog Ronald Koeman 9 millioner euro i løn)

El Periódico skriver, at der er en klausul i trænerens kontrakt, der vil tillade ham at forlænge sin kontrakt i endnu et år, fra 2025 til 2026. Dette vil automatisk ske, hvis Barca vinder enten La Liga eller Champions League fra og med nu.

Hvis denne sæson slutter uden nogen titler, vil Xavi og hans trænerstab have en anden mulighed for at tilføje noget til klubbens trofæskab i den følgende sæson og underskrive for endnu et år. Om halvanden måned vil det være to år siden, Xavi overtog tøjlerne for førsteholdet, efter fyringen af Ronald Koeman som træner.

Siden da har Xavi sikret sig to trofæer, begge i sin anden sæson som træner: Den spanske Super Cup og La Liga.

FC Barcelona