Mest læste lige nu

Aidin Ghodsi

Lionel Messi ønskede et Barca-comeback

Det var en overraskende drejning, da Lionel Messi valgte at skrive under med Inter Miami i USA seneste sommer, til trods for Barcas ihærdige forsøg på at hente ham tilbage. Den argentinske stjerne, der netop er blevet udnævnt til årets atlet af TIME Magazine for 2023, afslører, at en tilbagevenden til Barca var hans førsteprioritet.

- Jeg stod over for flere spændende muligheder og tilbud, som jeg nøje analyserede sammen med min familie, før jeg traf den endelige beslutning om at tage til Miami, delte Messi med TIME Magazine.

- Min største prioritet var at vende tilbage til Barca, men desværre var det ikke en mulighed. Jeg forsøgte virkelig at tage det skridt, men det var ikke skæbnen. Så stod jeg mellem Saudi-Arabien eller MLS, og begge muligheder var attraktive for mig, tilføjede han.

Selvom Barca præsenterede Messi for et tilbud i sommer, har historien hidtil været, at den erfarne angriber valgte USA for at undslippe det intense fokus og opmærksomhed, der følger med europæisk fodbold og Barca i særdeleshed.

Økonomiske hensyn spillede dog uden tvivl også en rolle, og det endte med et spændende skifte til Inter Miami, selvom Messi klart ønskede sig tilbage til Barca, som han ærligt forklarer i TIME Magazine-interviewet. Desuden forklarede Messi også selv, at en af årsagerne var, at da Barca tilbød ham en kontrakt, kunne de ikke garantere, at de kunne registrere ham med det samme.

Det krævede spillerafgange før klubben kunne registrere ham og Messi selv ønskede ikke, at klubben skulle sælge spillere for at gøre plads til ham. Det var med i hans overvejelser og han valgte altså forholdsvist tidligt i transfervinduet at træffe beslutningen om at tage til Inter Miami.

I øvrigt har David Beckham fortalt, at Messi ikke gav Inter Miami besked om sin beslutning før han selv offentliggjorde den i en video. På daværende tidspunkt var Beckham i Japan og han stod op til et hav af ubesvarede opkald - netop som følge af Messis video, hvor han selv forklarede, at han var på vej til Inter Miami.

FC Barcelona