Mest læste lige nu

La Liga: FC Barcelona 3-0 Rayo Vallecano

FC Barcelona leverede endnu en præstation, der ikke går over i historiebøgerne. Det var langt under niveau, men alligevel nok til at sætte uskarpe Rayo på plads. Madrilenerne havde et par forsøg, men kunne ikke bryde Barca ned. I stedet sørgede Lewandowski for en hurtig føring mens Pedri også fik lov at juble efter sin indskiftning.

Ter Stegen, Koundé, Cubarsí, Martinez, Cancelo, Fermin, Roberto, Gündogan, Yamal, Lewandowski og Raphinha

45' Roberto Christensen
62' Cubarsí Araujo
62' Raphinha Felix
62' Fermin Pedri
79' Lewandowski Roque

- 1-0 3' - Lewandowski
- 2-0 72' - Pedri
- 3-0 75' - Pedri

visreklameligeher

FC Barcelona var på jagt efter en sejr og dermed andenpladsen i La Liga søndag aften, da Rayo Vallecano gæstede Montjuic. Det hele startede i flyvende stil, da Lamine Yamal smækkede bolden ind i feltet til Lewandowski, der hoppede op, lagde bolden til rette med brystet og flugtede bolden i mål til 1-0. Herfra lignede det en let kamp for Barca, men straks efter gik der normal i det. Barca var ikke gode i første halvleg. Der var ingen idé fremadrettet og midtbanen fyldte ingenting. Rayo var ofte gæster på Barcas banehalvdel og havde velsagtens fortjent et mål.

Et kvarter inde havde Rayo et par kvalificerede afslutning og specielt ved Sergio Camello, da han blev sendt alene igennem og forsøgte at overliste Ter Stegen med en høj bold, men bolden gik over mål. En halv time inde var Lewandowski så tæt på sit andet mål, da han fik trampet sig igennem og kom ind i feltet alene med keeperen, men i stedet for at stole på sit venstre ben, bremsede han op for at komme i skudposition med højre, men så skød han lige ind på en forsvarsspiller, der nåede at komme tilbage. Kort efter viste dommer Gil Manzano for 117. gang i denne sæson hvorfor han har det svært når han dømmer Barca. Der blev begået et klokkeklart frispark på Raphinha, som ikke blev dømt. Det blev brasilianeren frustreret over og så fik han sig et gult kort.

Selvsamme Raphinha var tæt på med et lumsk hjørnespark inden første halvleg blev blæst af. Han ramte roden af forreste stolpe direkte på hjørnespark og kort efter kunne Manzano fløjte til pause.

4 indlæg 2

Barca satte sig lidt tungere på kampen i anden halvleg og havde et par forsøg, men det var stadig tydeligt, at hele atmosfæren omkring kampen ikke havde den vilde energi. Der var stille på stadion, der var mange fejlafleveringer og de afgørende aktioner i offensiven udeblev alt for ofte som set tidligere. Fermin havde et godt hug, Lewandowski var tæt på og selvom Yamal ofte brillerede i sin side, så var han gang på gang alt for langt væk fra målet for hans forsøg blev farlige eller at hans kombinationsspil kunne bære frugt.

Med en halv time igen kom Pedri, Felix og Araujo på banen for Cubarsí, Raphinha og Fermin. Kort efter måtte Martinez redde Barca i forsvaret, da et fladt indlæg var tæt på at give pote, men Martinez kom flot ned i en tackling og fik reddet. Da han kom på benene lavede han også lige en finte før han køligt lagde bolden ud til hjørnespark lige forbi stolpen for ikke at dumme sig ved at aflevere frem og misse sin aflevering. Kort efter var den igen galt i Barcas ukoncentrerede forsvar - som igen-igen ikke fik nok hjælp fra midtbanen. Isi kom til en god skudmulighed, men for fjerde gang i kampen måtte Ter Stegen redde.

Til gengæld har Barca humørspilleren Joao Felix, som på sine bedste dage er blandt de bedste. Og det viste han lidt af med et kvarters tid igen, da han pludselig vippede bolden forbi en mand inde i feltet, sendte bolden mellem benene på en anden og fuldstændig satte en tredje mand før han trykkede af med ydersiden. Målmanden fik lappen på, men bolden røg ud til Pedri, der flugtede returen i mål til 2-0. Fuldstændig magisk af Joao Felix. Der var også magi i støvlerne hos indskiftede Ronald Araujo to minutter senere, da han nede fra sit forsvar sendte en høj bold i dybden til Pedri, som var den eneste der bevægede sig uden bold. Det var vigtigt, for bolden landede i hans løbebane, og så kunne han - trods hård pres bagfra - banke bolden i mål til 3-0 og dermed kom han op på to scoringer i kampen.

Med 10 minutter igen blev Robert Lewandowski pillet ud i sit forsøg på at blive ligatopscorer. Han fik kun sit ene mål, som stadig ikke er nok - og så kom Vitor Roque på banen. Rayo havde ikke meget mere at skyde med og det endte med at Barca let kørte bolden rundt i takt med at Xavis navn blandt andet blev sunget af tilskuerene under sæsonens sidste hjemmekamp på Montjuic. Barca vandt 3-0, sikrede sig andenpladsen og kan nu se frem til sæsonens sidste kamp ude mod Sevilla, som i dag tabte ude mod Athletic Club.