Mest læste lige nu

Mohammad Sabah Ahmad

La Liga: De Jong udligner Johan Cruyff

Den unge hollænder har nu 139 lige kampe for Barca - samme antal som den hollandske legende Johan Cruyff. Året var 1973, da en hollandsk offensiv spiller ankom til den catalanske hovedstad. En ankomst, som skulle vise sig at danne et billede af et før og efter af klubben og den opfattelse som er printet i mange Culers øjne i dag.

Først som spiller og sidenhen som træner imponerede han hele verden og det kræsne publikum på Camp Nou. I 2019 skrev Barca et nyt kapitel i deres historie med underskriften af endnu en hollandsk midtbanespiller. En spiller med ambitioner og talentet til at skrive sig ind i historiebøgerne og blive en ny hollandsk legende, nemlig Frenkie De Jong.

Årtiers mellemrum adskiller de to hollændere, men samler dem begge af forsvaret af Blaugrana-trøjen og nu deler de en milepæl sammen med 139 kampe for FC Barcelona i La Liga.

I sin første sæson i Barca, viste Johan Cruyff sit imponerede niveau og talent, hvor han førte Barca til det første ligamesterskab i 14 år. De Jong måtte dog i vente til sin tredje sæson med Barca, hvor han fik muligheden for at løfte ligatrofæet.

FC Barcelona