Mest læste lige nu

Overblik: Sådan er De Jongs løn i Barca

I disse dage er der massive rygter om, at Frenkie de Jong til sommer bliver solgt for omkring 100 millioner euro. De penge vil gavne klubben utrolig meget i en mørk økonomisk tid. Desuden skulle De Jong ifølge historierne have accepteret at finde sig en ny klub til sommer.

Der er flere grunde til, at pilen peger på De Jong. I Barca mener man stadig ikke, at De Jong har indløst sit enorme potentiale og mener stadig, at han har noget at bevise. Selvom han er en fast del af startopstillingen, så mener klubben godt at man kan undvære ham hvis man kan hente en ny spiller ind.

Desuden er hans lønpakke astronomisk i forhold til de øvrige spillere. Mange spillere i den nuværende trup er kommet til udefra og har accepteret lønvilkårene, som er meget lave i forhold til andre klubber. De Jong har dog en kontrakt til 2026 og netop den kontrakt har givet ham mange penge - og han har udsigt til endnu mere.

Frenkie de Jongs løn i FC Barcelona
- 20/21: 960.000 euro
- 21/22: 4,05 millioner euro
- 22/23: 20,8 millioner euro
- 23/24: 24,8 millioner euro
- 24/25: 23,2 millioner euro
- 25/26: 23 millioner euro

I denne sæson tjener han altså knap 25 millioner euro mens den i de kommende to sæsoner falder med omkring to millioner euro pr. sæson. Det er en løn, som Barca aldrig ville acceptere for en ny spiller og derfor kan klubben udover at indhente omkring 100 millioner euro i et salg, og så løsne gevaldigt op på lønudgiften ved at sælge De Jong.

FC Barcelona