Mest læste lige nu

Laportas tavshed bekræfter de interne problemer

Der er interne problemer i FC Barcelona. Det kan kun bekræftes ved Joan Laportas ekstreme tavshed og mangel på deltagelse i udekampen mod Almeria torsdag aften. Xavi møder pressen et par gange i ugen, men han har endnu ikke hørt fra Laporta og kan derfor ikke fortælle om situationen.

Det er en mærkværdig situation, som udspiller sig i FC Barcelona lige nu. Oprindeligt havde Xavi meldt ud, at han ville stoppe i klubben, men efter et møde med Laporta ombestemte Xavi sig og kunne melde ud, at han alligevel ville blive og opfylde sin kontrakt. Nu er meldingen, at Laporta vil fyre Xavi når sæsonen slutter.

De mange historier, som har fået taletid i medierne den seneste uge, var blevet skudt ned prompte af præsident Joan Laporta hvis der ingen sandhed var i det. Det forstyrrer klubbens arbejde mere end det gavner, når det er så voldsomme historier. Men Laporta har ikke udtalt sig. Han har holdt sig tavs mens Rafa Yuste afviste at svare på spørgsmålet om Xavis fremtid.

Xavi selv har udtalt, at han ikke har hørt noget og at intet har ændret sig. Desuden forklarede Xavi efter gårsdagens sejr hjemme mod Rayo, at han nok skulle se præsidenten nu. Det skete også. De to mødtes i omklædningsrummet, men det varede ikke længe før man så Laporta forlade det olympiske stadion og efterfølgende kom det frem, at Laporta blot ønskede Xavi tillykke med sejren og andenpladsen og derefter forlod præsidenten stadion, da han ikke havde det godt.

Et så voldsomt postyr omkring trænerposten vil normalt blive afvist for at få ro på de indre linjer, men hverken Laporta eller hans ledelse har meldt noget ud og det bekræfter blot at der er noget om snakken. Seneste nye er, at Joan Laporta vil tale med Xavi efter sæsonens sidste kamp og her vil en fyring lande på Xavis bord.

FC Barcelona