Mest læste lige nu

Hansi Flick vil give Pedri mere frihed på banen

Hansi Flick er godt i gang med at forberede sig til sit næste eventyr. Her skal han forsøge at lede FC Barcelona til titler og en af historierne går på, at han ser en stor kreatør i Pedri, som mangler at udløse sit talent for alvor. En fri rolle på banen skulle være tyskerens løsning.

Ingen er i tvivl om, at Pedri besidder et stort talent, men ofte bliver han kritiseret for at fylde for lidt på banen og falde igennem. Det vil Hansi Flick forsøge at lave om på og den tyske træner har det med at spille 4-2-3-1 hvilket kan komme Pedri til gode.

Her kan Pedri nemlig få en rolle lige bag spidsangriberen, men hvor han løber ind i en fri rolle så han selv skal lugte lunten på banen igennem sit talent. Pedri har et stort overblik, gode afleveringer og et guddommeligt touch på kuglen og det er dét, som Hansi Flick vil se mere til. Træneren vil ifølge avisen Sport minimere det taktiske aspekt for Pedri og i stedet give ham få taktiske input hvorefter resten er op til spilleren selv.

Den tidligere Barca-spiller Thierry Henry fortalte for nogle år siden hvordan Pep Guardiola altid fortalte sine spillere, at det er hans job, at få spillerne til at komme frem i banen, men at det er de offensive spillere, som selv skal vise kvaliteten i angrebet. Det er det, som Hansi Flick vil udøve med Pedri - han skal ikke føle sig bundet til en taktik, men i stedet føle sig fri inde på banen.
 

FC Barcelona